Colleges

De colleges starten om 16.00 uur en eindigen omstreeks 19.00 uur, inclusief een pauze van circa 30 minuten waarin u een lichte maaltijd krijgt aangeboden. De colleges zijn filevrij te bereiken en na afloop houdt u nog een behoorlijke avond over.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

10 oktober 2018

Supply Chain Management - Jack van der Veen

De wereld verandert, ook de rol van logistiek. Bedrijven worden in toenemende mate afhankelijk van elkaar en de prestatiemeetlat wordt door consumenten steeds hoger gelegd. Niet langer staat kostenreductie bovenaan. Om onderscheidend te blijven moet er worden gewerkt aan voortdurende verbetering in termen van sneller, beter, goedkoper, duurzamer en innovatiever. Toenemende volatiliteit vraagt om betere afstemming in de keten. Dat geldt zowel intern als extern. Om intern de bedrijfsdoelstellingen te realiseren zal logistiek meer en beter moeten samenwerken met afdelingen als Inkoop, Productie, HRM, Financiën, en Commercie. Om klantwaarde te realiseren zal externe samenwerking met klanten, toeleveranciers en concullega’s belangrijker worden.

In het college wordt allereerst ingegaan op het verschil tussen logistiek en supply chain management. Welke rol heeft logistiek in de keten en welke uitdagingen liggen er? Wat is de rol van de logistiek manager daarbij?

De nut en noodzaak van de veranderende rol van de logistiek manager

  • Logistiek is een functie, Supply Chain Management is een coördinatiemechanisme
  • Ketensamenwerking is een nieuw paradigma
  • De logistiek manager van de toekomst is niet alleen een specialist maar ook een generalist

Jack van der Veen

Jack A.A. van der Veen is als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en houder van de evofenedex leerstoel Supply Chain Management en is tevens zelfstandig ondernemer. Van der Veen voltooide in 1986 zijn studie Econometrie (cum laude) aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1992 promoveerde hij tot doctor in de Economische wetenschappen aan de RUG. Zijn onderzoeksinteresses bevinden zich op het gebied van Operations Research, Productie & Logistiek Management en Supply Chain Management. In zijn werk staan implementatievraagstukken bij ketensamenwerking centraal. Van der Veen doceert binnen diverse instellingen aan een groot aantal masteropleidingen, executive programma’s, seminars en workshops, voornamelijk over aan Supply Chain Management gerelateerde onderwerpen. Hij heeft vele artikelen gepubliceerd, zowel in international research journals als in managementgeoriënteerde bladen. Ook publiceert hij regelmatig columns onder andere op de websites www.logistiek.nl en www.evofenedex.nl. Van der Veen is voormalig voorzitter van de vLm (Vereniging Logistiek Management) en voorzitter van de verkiezing 'Supply Chain Professional van het jaar'.

Quotes oud-deelnemers

“Reizen buiten de spits en relatief weinig voorbereidingstijd is erg prettig en goed te combineren met een drukke baan”Ferdi van Ginkel, teamleader cs export - Mead Johnson Nutrition
“Het college waar ik echt het meest van heb opgestoken was Supply Chain Finance. “Echt vernieuwende materie over het alternatief financieren van een supply chain. Dat zet mij aan het denken over de toepasbaarheid bij Tata Steel Europe. ”Danielle Pelt, projectmanager supply chain - Tata Steel Europe
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.