Colleges

De colleges starten om 16.00 uur en eindigen omstreeks 19.00 uur, inclusief een pauze van circa 30 minuten waarin u een lichte maaltijd krijgt aangeboden. De colleges zijn filevrij te bereiken en na afloop houdt u nog een behoorlijke avond over.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

14 november 2018

Big Data & Supply Chain Innovation - Jos van Hillegersberg

Het managen van supply chains wordt meer en meer een uitdaging, vooral met alle moderne technologieën en de hedendaagse trends. De 24-uurs economie, snelle levering van goederen aan uw huis, op maat gemaakte producten willen hebben en natuurlijk de focus op duurzaamheid zijn een paar van deze trends. Jos van Hillegersberg introduceert tijdens dit college een aantal concrete handvatten hoe u uw supply chain kunt innoveren met de IT technieken die voorhanden zijn.

Supply chain verbeteren met innovatie

  • Welke impact heeft technologie zoals Big Data en Internet of Things op de supply chain?
  • Hoe kan de huidige informatie- en communicatietechnologie (ICT) supply chains efficiënter maken?
  • Hoe kunt u duurzame supply chain innovaties implementeren?

Jos van Hillegersberg

Jos van Hillegersberg studeerde Informatica aan de Universiteit van Leiden. Sinds 2005 werkt hij als Professor Business Information Systems en is hij verbonden aan Universiteit Twente. Hij trekt diverse onderzoeksprojecten met betrekking tot het verbeteren van de samenwerking tussen systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van innovaties zoals software agents. Voordat hij bij Universiteit Twente in dienst kwam werkte hij bij de Rotterdam School of Management. Hij deed daar onderzoek naar component based software systemen, IT management, global outsourcing en software agents voor supply chains. Hij heeft ook een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt. Bij Aegon was hij component manager voor het opzetten van internet bank. Bij IBM hield hij zich bezig met kunstmatige intelligentie en expert systemen.

Quotes oud-deelnemers

“Reizen buiten de spits en relatief weinig voorbereidingstijd is erg prettig en goed te combineren met een drukke baan”Ferdi van Ginkel, teamleader cs export - Mead Johnson Nutrition
“Het college waar ik echt het meest van heb opgestoken was Supply Chain Finance. “Echt vernieuwende materie over het alternatief financieren van een supply chain. Dat zet mij aan het denken over de toepasbaarheid bij Tata Steel Europe. ”Danielle Pelt, projectmanager supply chain - Tata Steel Europe
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.